gastenboek Wil je reageren op mijn verhaal over Bezielde overheidscommunicatie? Dat kan hieronder!

Laat hier je reactie in het gastenboek achter.

Mijn naam (en eventueel functie en organisatie)

 1. Weet je hoe Dianca van der Zwan het woord PTT uitspreekt? PAI TAI TAI PAI TAI TAI PAI TAI TAI TAI PAI PAI PAI PAI TAI TAI. Ze kan zo bij Mel & Kim optreden.

 2. Vandaag op #pubcom2019 een workshop van Johan Simon mogen volgen. In één woord fan-tas-tisch! Zijn boodschap: vanuit je ”gut” gevoel communicatie bedrijven en uitdragen is er een naar mijn communicatie hart! Ga écht verbinding maken met degene voor en met wie je een communicatie boodschap/plan/visie/strategie mag bedenken. En spreek hardop vanuit die verbinding.

  Ik denk dat ik best kan zeggen dat de meeste ”comunicado’s” in de workshop Johan zijn boodschap zeker voelde en heel graag zo communicatie willen bedrijven.

  Bij deze een oproep aan de besturen, colleges, burgemeesters, wethouders, managers, teamleiders : praat eens met Johan Simon! Zult u geen spijt van krijgen!

 3. Johan Simon leidde bij ons in de gemeente Schiedam een avond over sterke wijken. Op een professionele manier loodste hij de ongeveer 100 aanwezige betrokken bewoners in een prettige sfeer door de avond en wist hij op een lichtvoetige wijze informatie te verkrijgen die voor ons als gemeente van belang is bij ons uitvoeringsprogramma.

 4. Gisteren avond in schiedam mogen ervaren dat Johan als gastheer tijdens de sessie wijkgericht werken de mening van de 100 aanwezige bewoners in een ontspannen sfeer goed naar de oppervlakte wist halen. Hier kan ik als ambtenaar zeker weer verder mee. Het was een geslaagde avond. Bedankt Johan

 5. Met Johan samenwerken is een feest! Hij kan het gesprek fantastisch in goede banen leiden. Hij stelt de juiste vragen en daagt de mensen uit. Ik heb dan alle ruimte om de scherpe kantjes ervan af te halen en luchtigheid in te brengen.

 6. We hebben veel gelachen tijdens de schrijftraining. Het was een leuke, enerverende dag en leerzaam bovendien. Sinds de training kijk ik veel kritischer naar mijn eigen teksten en weet ik hoe ik deze kan verbeteren.

 7. Zelfs bij het schrijven in een gastenboek schieten de tips en tricks van Johan nu door mijn hoofd. De schrijftraining was energiek, nuttig en vol humor: precies goed!

 8. De schrijftraining die we kregen van Johan werd een dag waar we door zijn enthousiasme en energie doorheen zijn gevlogen! Hij neemt tijd voor vragen uit de groep, kan snel schakelen en extra waardevol is zijn ervaring in de corporatiewereld waardoor we concrete tips en praktijkgerichte feedback mee hebben gekregen.

 9. Een dag training zonder het befaamde ‘inkakmoment’. Dat had ik niet verwacht bij een schrijftraining! Door zijn enthousiasme houdt Johan de groep scherp. Hij neemt de tijd voor vragen en legt in zijn antwoorden de link naar de praktijk. Tijdens de training heb ik niet alleen de tools meegekregen om beter te schrijven, maar ook de energie om deze tools in te zetten!

 10. Johan heeft in een tweetal dagdelen mediatraining gegeven. Johan heeft me veel geleerd over hoe om te gaan met een interview voor de camera. Johan had goede tips, en heeft goede feedback gegeven over mijn presentatie voor de camera. Dit ging in prettige en ontspannende sfeer zodat het ook leuk is. Daarnaast is Johan ook echt enthousiast en gedreven. Een zeer succesvolle training.

 11. Tijdens het #UZnetwerkcafé heeft Johan een presentatie gegeven over netwerken. Hij deed dit zeer beeldend. Door de sfeer die hij creëerde voelde je je vrij om mee te doen in de actieve presentatie. Bij hem stond de term bewegen centraal. Ik merkte dat ik dit automatisch ook ging doen. Ik kwam steeds verder naar voren. Daarna hebben we een 5 minuten netwerk gesprek met elkaar gehouden en gekeken wat er uit was gekomen. Dit was de start voor de overige netwerk gesprekken in het #UZnetwerkcafé. Het was een hele positieve ervaring.

 12. Gisteren in het UZ netwerkcafe deelgenomen aan de mini workshop ‘Netwerken’ van Johan. In slechts een kwartiertje tijd weet Johan een ontspannen en open sfeer te creëeren en mensen te enthousiasmeren en te verbinden. Naast een aantal handige, praktische netwerktips konden er, na een 5-minuten rondje netwerken met alle aanwezigen, direct al een aantal concrete netwerkafspraken worden gemaakt. Een mooi resultaat en bevestiging van wat Johan ons al vertelde: netwerken moet je niet alleen over denken, maar gewoon ‘doen’! Johan, complimenten en dankjewel.

 13. Ik heb Johan gisteren leren kennen toen hij een mini workshop netwerken gaf bij een bijeenkomst van UZ netwerkcafe. Bijzonder om te zien hoe hij binnen korte tijd de mensen in beweging heeft gekregen. Hij doet dit heel enthousiast, hij is daadkrachtig, geeft op een prettige manier feedback en staat daar zelf ook voor open. Mooi om te zien dat hij passie heeft om mensen te verbinden.

 14. Zowel Johan als ik zijn gevraagd ons in te zetten tijdens het #UZnetwerkcafe. En dat hebben we beiden met plezier gedaan! Johan is gevraagd om in 15 minuten een (zeer) korte workshop te houden over netwerken. En wanneer je aan een café denkt kun je je voorstellen dat dit een dynamische setting is waarin de aandacht snel vervliegt wanneer het niet interessant genoeg is. Maar Johan wist de aandacht te krijgen, vast te houden en mensen ook nog in beweging te krijgen met een korte opdracht. Hij heeft zowel mij als ook mensen die ik heb gesproken geïnspireerd om het echte menselijke contact te zoeken. Johan, bedankt!

 15. Afgelopen week een waardevolle workshop gehad van Johan Simon over jezelf presenteren tijdens netwerk gesprekken en sollicitaties. Zijn overtuigingskracht komt van binnenuit en juist daarom raakt het je. Zijn manier van doorvragen leverde een verrassende kijk op en veranderde mijn zienswijze over het onderwerp. Zeer aan te bevelen.

 16. Johan heeft aan ons team Communicatie een mediatraining van hoog niveau gegeven. Je merkt dat hij veel ervaring heeft met de media en weet hoe je met journalisten te werk moet gaan. De mediatraining heeft een goede combinatie tussen theorie en interactie. Ik heb er veel van geleerd.

 17. “Wees maar blij dat de presentatie drie minuten duurt, meer onthoudt men toch niet!” Tijdens de presentatietraining van Johan werd ik mij bewust dat de vorm en slides maar bijzaak zijn. Het gaat om de passie en de kern! Punt.

 18. Vorige week een trainingsavond gevolgd waarbij Johan onze trainer was, het effect van communicatiemiddelen via SRM opleidingen. Bij Johan ‘blijf je bij de les’. Humor, oog voor…, deskundig, enthousiast, flexibel in zijn programma, dat is wat ik niet snel vergeet. Kortom: een zeer prettige manier van les geven.

 19. Ik volgde de woordvoerderstraining van Johan. Nog dagelijks heb ik profijt van de – soms hele simpele – tips die hij ons heeft gegeven. Johan heeft mij echt geholpen om zelfverzekerder woord te voeren en juist zelf de regie te nemen in het gesprek. Ik kan de training iedereen aanraden!

Johan nodigt je uit te vertellen waar het echt over gaat. Hij weet als geen ander de kunst van het verhalen vertellen over te dragen. Onze boodschap is nog nooit zo helder verwoord.
Hanneke KooimanManager zorgondersteuning & -ontwikkeling ASVZ en Carante Groep

Ik volgde de workshop ‘Power your Pitch’ van Johan. Mooi om te zien hoe hij iedere deelnemer persoonlijke aandacht geeft. Wat ik erg waardeer, is dat Johan niet de ‘allesweter’ uithangt. Hij staat ook zelf open voor feedback. Klasse!

Stef Harweg Gespreksleider, dagvoorzitter, procesbegeleider, trainer, projectleider
Vandaag de cursus Personal Branding gevolgd. Johan Simon had vanaf het begin tot het eind mijn volledige aandacht door zijn enthousiaste, gedreven en heldere manier van communiceren. Een deskundige trainer en een man met passie voor zijn vak. Voor mij is dit een waardevolle training geweest, waarin ik tools heb aangereikt gekregen waarmee ik aan de slag kan. Niet alleen de theorie maar ook praktijk. Ik kan aan het werk om te ontdekken wat mij uniek maakt en te laten zien waar ik voor sta. Ik wil Johan Simon van harte aanbevelen als jij net als ik een inspirerende en positieve dag wil beleven!
Anneke MulderProfessonal geestelijke gezondheidszorg
Johan is professional op zijn kennisgebied en heeft de kunst om training te geven als talent meegekregen en sterk ontwikkeld. Met plezier en humor en serieus en stevig als dat nodig is, met oog voor de behoefte van deelnemers en met een inhoudelijk kwalitatief sterk verhaal, is een training van Johan altijd hoog gewaardeerd. Hij weet zijn deelnemers te boeien en te prikkelen, is nooit alleen aan het zenden en verpakt zijn lessen in een interactieve vorm. Als ik Johan vraag om voor Plateau een training te geven, weet ik dat ik me nooit zorgen hoef te maken over het resultaat. Altijd tevreden deelnemers en klanten.
Edith HoksbergenPlateau
Ik ben zeer tevreden over de schrijftraining die Johan voor de afdeling Woondiensten van Rhiant verzorgde. Johan is een vakman die met humor, scherpte en anekdotes iedereen bij de les houdt. Nu weten wij: dit kunnen en gaan we voortaan beter doen!
Mara van der LansManager strategie & beleid woningstichting Rhiant
Johan is een trainer met veel kennis over de arbeidsmarkt. Hij verstaat de kunst van kennis overbrengen met flair en kunde. Ik heb veel van hem geleerd en kan hem zeker aanbevelen als trainer Personal Branding!
Jeannet NumanGebiedsmanager Kwintes
Wie kan mij nou enthousiast maken weer te moeten solliciteren?” Johan dus! Johan verstaat zijn vak en speelt handig in op de wensen van de groep. Daarbij geeft hij het gevoel dat hij één van ons is en het is merkbaar dat hij zeer betrokken is bij het wel en wee van de cursist. Al met al merk ik deze cursus aan in de top 3 van de door mij gevolgde cursussen. Lesmateriaal zijn duidelijk en overzichtelijk. Johan, hartelijk bedankt voor je enthousiasme die nu op mij doorwerkt.
Harold van der BijlLeerling verpleegkundige, Altrecht
Na een training van Johan ga je heel anders aankijken tegen tekstschrijven. Standaard schrijven leer je bij hem snel af. Wie leest het en waarom? Wat wil je overbrengen en hoe doe je dat op een originele manier? Johan laat je kennis maken met alle aspecten van het geschreven woord. Hij doet dat op een creatieve, informele en ‘horizontale’ manier. Je hebt het idee in een prettig gesprek te zitten, waarin je ook nog eens veel opsteekt. Ik heb een training bij hem mogen volgen binnen mijn traineeship (corporatiesector) en ben zeer enthousiast. Ik kan Johan dan ook zeker aanbevelen als trainer.
Jeffrey LemmRedacteur Aedes vereniging van woningcorporaties